Anyukámmal tartottunk egy közös főzőcskézést egyik szombaton.
Hoztam nekik Thaiföldről zöld curryt. Először forró serpenyőbe öntöttük a kókusztejet (240 ml), és összekevertük a curry pasztával. Beleraktunk 250 g szeletelt csirkemellet, és rázogatva sütöttük, amíg meg nem sült a csirke. Mivel a kókusztej iszonyatosan zsíros, így tulajdonképpen ízesített zsírban sült a hús. Amikor megsült, hozzáadtunk 240 ml vizet, szeletelt padlizsánt, és addig főztük, amíg meg nem főtt a padlizsán.
A legvégén még beleraktunk apróra vágott főtt krumplit.
Mivel nagyon csípős volt, én beleöntöttem pár deci tejet, ami enyhítette a csípősségét. Ez tök jól megszelídítette.
Rizzsel ettük. Nagyon fincsi volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése