2024. február 9., péntek

Dolcissima - 1. rész

Véletlenül találtam egy szicíliai cukrászdát, ahol isteni süteményeket árulnak. Pedig én alapvetően nem vagyok sütis, de ezek nekem is nagyon bejönnek.
Mivel egy héten csak egyszer eszünk cukrot, egy évbe tellett, mire végigkóstoltuk ezt a sok finomságot, amiket most megosztok veletek, és pontozom is őket 10-es skálán.

Pasta di mandorle (mandulalisztes aprósütemény): finom, 5-6 pont
Pasta di mandorle alla Nutella (mandulalisztes, nutellás aprósütemény): nagyon finom, 9 pont
Cannoli Siciliani mignon pisztáciás (szicíliai töltött henger): nem ízlett, kemény a tésztája, 4 pont
Babá al rhum (rumba áztatott piskóta): nagyon finom, 8 pont


Még egy kép a Babá al rhum-ról:


Bronte (2 fajta pisztáciás krém, középen kicsi karamellkrém, tetején őrölt pisztácia): isteni, 10 pont


Eper-fehércsoki: isteni, 10 pont
Setteveli pisztáciás verzió (pisztáciakrém, karamellkrém, tejszínes krém, csokikrém, csokibevonat): 6-7 pont


Dolcissima kedvence (2 fajta pisztáciás krém, középen karamellkrém, tetején csokibevonat): 7 pont
Málna-fehércsoki: 7 pont


Kávé-pisztácia mousse: nagyon kellemes, lágy, nagyon finom, 9-10 pont


Sajttorta nutella&fehèrcsoki: nagyon finom, 10 pont


Coda d'aragosta mignon fehércsoki: finom, de nem tetszik a tésztája, 8 pont
Coda d'aragosta mignon nutella: finom, de nem tetszik a tésztája, 8 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése