2024. január 5., péntek

Szülinapom (gasztro szemszögből)

Most is sok finomságot ettem a szülinapomon. Ilyenkor megengedek magamnak olyan ételeket, amiket máskor nem eszem, mert egészségtelen, vagy rossz a vércukromnak.
Ettem miniszendvicseket, gouda sajtos pogácsát a Daubnerből, sushit egy Michelin selection étteremből (Nobu) és a szüleim készítettek nekem sóletet.



Karesszel közösen készítettünk Älplermagronent, ami az egyik kedvenc svájci ételem. Sajtszószos, krumplis tészta sült hagymával, almaszósszal.


Tortát is rendeltünk, aminek érdekes története van. Szicíliában ettem egy Cassata nevű süteményt, ami a legjobb volt, amit valaha életemben ettem. Azóta is keresem, nem árulnak-e itthon is. Aztán találtunk egy szicíliai cukrászt, aki hajlandó volt megcsinálni nekem.
A Cassata egyébként piskótából és ricottakrémből van. Sajnos ő tett bele kandírozott narancsot, és én a narancstól kiszaladok a világból. Narancs nélkül egy nagyon finom, lágy sajttorta lett volna marcipán bevonattal. Ez ízlett volna. De sajnos ennek sem lett volna sok köze a palermoi Cassatahoz, amibe annyi mandulát és pisztáciát tettek, hogy inkább ricottás pisztáciatorta volt.



Cicás gyertyát is kaptam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése