2023. március 17., péntek

Michelin csillagos étterem: Platán Gourmet (Tata)

Az a tervünk, hogy végigjárjuk Magyarország Michelin csillagos éttermeit.
Már voltunk: Stand, Essencia, Salt, Babel, Borkonyha, Costes, Rumour.
Hátra van: 42 Étterem.
Most: Platán Gourmet.

Az étel fenséges volt. Bár elég erőteljesek voltak az ízek, nekem nagyon ízlettek.
Mindennel nagyon elégedettek voltunk. A Michelin csillagos éttermek közül jelenleg ez a kedvencem. Kicsi az esélye, hogy felül tudja múlni bármi.
Sajnos egy csigalépcső vezetett az étterembe, amin Karesznak le kellett vinnie engem... Aztán meg föl...

Az alkoholmentes italpárosítás lenyűgöző volt. Volt almás-kardamonos, szénsavas fehér tea, almás-céklás, almás-mangós, uborkás-bodzás, rebarbarás-tonikos és kávés-banános. Az uborkás-bodzás annyira ízlett, hogy még repetát is kértem. 

Snack: 1. Paradicsomos tészta, paradicsom lekvár, sügér tatár, csuka kaviár, ropogós borjúszegy. 2. zeller, keksz. 3. sajt, péksütemény. (A sajtos ízlett a legjobban.)
A snack-et egy zárt teraszon kaptuk, ahonnan látszott volna a Tatai-tó, de sötét volt. A snack után átmentünk az étterembe.


A következő "előétel" az volt, hogy szarvasgombás füstkarikákat eregettek az arcunkba. :-D


Kovászos kenyér vajjal:


Sütőtök: (nekem nem jött be)


Tojáskrém, mandula, szarvasgomba: (iszonyúan ízlett)



Marha, gomba, csicsókafagylalt, kaviár: (nagyon finom volt)


Étcsokoládés kacsamáj, szilvás-mangós-csipkebogyós puzzle, szilvás tekercs: (ízlett)



A levesünk egy furcsa készülékben érkezett. Jobb oldalon voltak a zöldségek, bal oldalon az alaplé. Amikor felforrt a lé, átfolyt a zöldségekre, aztán pedig vissza.
Fürjtojás is volt a leveshez. (Ez is ízlett.)




Süllő és langusztínó (kicsi homár): (szuper volt, különösen a homár)


Káposztás batyu, vadasmártás, szarvasgomba: (nagyon jó volt)


Őz, bab, feketegyökér: (ez nem ízlett, de nem szeretem az őzet)


Rebarbarás-tonikos koktél:  


Kókusz, rebarbara, fagyasztott kefír: (nagyon finom volt, de fáj a fogam a hidegtől)


Kávés-banános koktél: (isteni volt)


Csokis-banános kreációk: (szeretem a csokit is, a banánt is)


Az utolsó fogáshoz át kellett fáradnunk a "zöld szalonba":


Petit four: (1. étcsokoládés, 2. kókuszos, 3. gesztenyepürés): (mindegyik jó volt)


Gábor:


Karesz:


Az étterem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése