Prosciutto di Parma DOP: pármai sonka.
Hurrá, nincs benne tartósítószer, és nem is füstölt! (Nincs benne nitrit.)
A DOP azt jelenti, hogy nem csak az eredeti recept szerint állítják elő, hanem a terméket teljes egészében az eredeti helyen állítják elő az ottani összetevőkből.
Isteni volt!
Pecorino Toscano DOP: oltalom alatt álló eredetmegjelölésű kemény juhsajt.
A műsorban szereplő néhány ételhez ki is próbáltuk. Elképesztően finom, de nagyon hamar elkezdett penészedni.
Margherita pizza.
Az eredeti recept szerint készült. A Trattoria Toscana nevű helyről rendelhető. Isteni finom!
Erről korábban nem is hallottam, de borzasztóan ízlik!
Ez a fondünek az olasz változata. Én imádom a sajtot, de sose szerettem a fondüt, mert van benne egy zavaró íz. Az olasz fondutában viszont nincsen fehérbor, és így eltűnt a zavaró íz. Egyébként a fondutát hivatalosan kizárólag Fontina sajtból szabad készíteni. Két olyan helyet találtunk, ahol elvileg árulnak Fontinát, de sajnos egyik helyen sem volt. Fél éven át kérdezgettük mindkét helyet, mire végre a kedvünkért beszereztek Fontinát. :-) Úgyhogy csináltunk magunknak Fondutát eredeti olasz recept szerint, és imádtuk.
Hűha! Örülhetsz, hogy ezt a sok finomságot megkóstolhattad. P. A.
VálaszTörlés