Az inzulinrezisztenciám miatt nem javasolt cukrot ennem. A nyírfacukor jó alternatíva, mert a glikémiás indexe negyede a cukorénak. Azaz negyedannyira emeli meg a vércukorszintet. De még jobb alternatíva az eritrit.
A glikémiás indexe 0, azaz egyáltalán nem emeli a vércukorszintet, nincs benne semmilyen káros anyag, és egyáltalán nem hízlal, akármennyit lehet belőle enni. :-))))))
Kevésbé édes, mint a cukor, ezért többet kell belerakni az ételekbe, mintha cukrot tennénk.
Ittunk karácsonykor a házikészítésű capuccinomból, amit ezúttal eritrittel édesítettem. Élveztem, hogy olyan édes, amilyennek csak akarom, és bűntudat nélkül ihatom. :-D
De azért vigyázni kell vele. Csináltunk egy egész liter eritrites limonádét, amit mind meg is ittunk. Ezt azért megéreztük az emésztésünkön, szóval nem szabad egyszerre rengeteget. Viszont süteménybe, vagy bármilyen ételbe ideális cukor helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése